-
آرشیو :
تابستان 1401 - جلد دوم
-
کد پذیرش :
19934
-
موضوع :
روانشناسی عمومی
-
نویسنده/گان :
| فاطمه عراقی، محسن توده رنجبر
-
زبان :
فارسی
-
نوع مقاله :
پژوهشی
-
چکیده مقاله به فارسی :
فناوری اطلاعات به عنوان یک رویکرد نوین در نقش مکمل نظام آموزشی، بهبود کیفیت تدریس، تنوع بخشیدن به شیوه های تدریس، انتقال دانش با استفاده از فناوری چند رسانه ای، فراهم ساختن آموزش مستمر و خودکار، آموزش مادام العمر و آموزش همیشه در دسترس، کوتاه نمودن زمان آموزش، کوتاه کردن دوره تحصیل، توجه به استعدادهای فردی، انفرادی کردن آموزش و مقابله با مشکلات آموزش جمعی عمل می کند. مهمترین ویژگی تعلیم و تربیت مسئله محور و تفکر محور، فعال ساختن دانش آموز و ساختن دانش به وسیله خود او است که فناوری اطلاعات تسهیل کننده یادگیری مسئله محور است. هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش فناوری اطلاعات در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه ابتدایی است. برای آزمون فرضیات پژوهش از آزمون t جفت نمونه ای استفاده شد وتمامی فرضیات پژوهش مورد تایید قرار گرفت و مشخص شد که میانگین دروس دانش آموزان بعد از استفاده از فنون و روشها و استفاده از وسایل و ابزار فناوری اطلاعات بیشتر از میانگین دروس همان دانش آموزان هنگام آموزش به شیوه سنتی بود و استفاده از فناوری های نوین تا حد زیادی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تأثیرگذار بود بطوری که وسایل چند رسانه ای ضمن تعمیق بخشیدن به امر یادگیری، انگیزه و علاقه و میل رغبت یادگیری را در دانش آموزان افزایش داده و به دلیل تنوع و جاذبه خاصی که به همراه دارد آموزش را لذت بخش تر نموده؛ به علاوه امکانی را فراهم می آورد که بسیاری از این امکانات و وسایل که هم اینک مدارس و مراکز آموزشی کمتر مورد بهره برداری قرارمی دهند به صورت مستمر و موثر در امر آموزش به کار گرفته شوند و به بسیاری از مفاهیم چه در فرایند یاددهی – یادگیری و چه در مراحل یادگیری جنبه عملی پیدا کنند و آموزش بدون محدودیت زمان و مکان و به طور مستمر صورت گیرد.
-
لیست منابع :
[1] احمدی، یاور، خدایی، علیرضا ؛ استفاده از فنّاوری اطّلاعات و تکنولوژی آموزشی در یادگیری شیمی با تأکید بر وبگاهها و نرم افزارهای پرکاربرد شیمی، پژوهش در آموزش شیمی، زمستان 1399، صفحه 5 تا 30.
[2] باهنر، ناصر، سیاست گذاری و برنامه ریزی ارتباطی برای توسعه، نشریه رسانه، بهار 1380 ، شماره 45 ، صفحه 36 تا 45
[3] حافظنیا ، محمدرضا، 1400، مقدمهای بر روش تحقیق در علوم انسانی، تهران، انتشارات سمت، چاپ بیست وهشتم.
[4] خاکی، غلامرضا، 1390، روش تحقیق با رویکردی به پایاننامهنویسی، انتشارات بازتاب، چاپ نهم.
[5] دادگران، سید محمد، 1396، مبانی ارتباطات جمعی، انتشارات فیروزه، تهران، چاپ بیست و یکم.
[6] دانشور، زهرا، 1400، فناوری اطلاعات و تعلیم و تربیت، ویراستار علی صبوریآبریز، انتشارات آزادی قلم، تبریز، چاپ اول.
[7] رادمان، افسانه، 1400، فناوری اطلاعات در فرایند یاددهی – یادگیری، انتشارات جالیز، چاپ اول.
[8] ساروخانی، باقر، 1390، روش های تحقیق در علوم اجتماعی: بینش ها و فنون (جلد 2)، انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چاپ نهم.
[9] سرمد، زهره، سرمد، بازرگان، عباس، حجازي، الهه؛ 1401، روش هاي تحقيق در علوم رفتاري، انتشارات آگه، تهران، چاپ چهل و یکم.
[10] معینی کیا، مهدی ؛ رزم طلب، ناصر؛ بررسی موانع به کارگیری تکنولوژی آموزشی در فرایند آموزش از دیدگاه معلمان شهرستان سرعین در طول سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰، مطالعات رهبری فرهنگی ، 1400، شماره 8 ، صفحه 53 تا 74.
[11] نعیمی خرد، محدثه، مدیریت و واکاوی نقش فناوری اطلاعات و شبکه های مجازی در بهبود آموزش دبیران و دانش آموزان، پژوهش های نوین در مدیریت کارآفرینی و توسعه کسب و کار، پاییز 1400 ، شماره 3، صفحه 189 تا 199.
[12] Mewengkang, Alfrina . Osaka Najoan, Cliferd. Ronny Palilingan, Verry . Nicodemus, Viktory. Rotty,Joufree . Sonny Lengkong, Jeffry. Lumapow, Harold Refli. Pengaruh pembelajaran daring terhadap hasil belajar desain Grafis Siswa DI SMK, Jurnal Pendidikan Mandala, (2022), Vol 7, No 2
[13] Raja, R., Nagasubramani, P. C. , Impact of modern technology in education, Journal of Applied and Advanced Research, (2018),vol 3.
-
کلمات کلیدی به فارسی :
آموزش نوین، فناوری های نوین آموزشی، پیشرفت تحصیلی، کیفیت آموزش.
-
چکیده مقاله به انگلیسی :
-
کلمات کلیدی به انگلیسی :
- صفحات : 72-86
-
دانلود فایل
( 332.17 KB )