-
آرشیو :
تابستان 1401 - جلد اول
-
کد پذیرش :
19939
-
موضوع :
سایر شاخه ها
-
نویسنده/گان :
| علی علی پور، عباس نوری، پریسا گل زاده
-
زبان :
فارسی
-
نوع مقاله :
پژوهشی
-
چکیده مقاله به فارسی :
خشونت یکی از مهمترین معضلات زندگی بشر از همان آغازین روزهای حیات بر روی کره زمین بوده است و اولین عامل به اقدامات خشونت بار، قابیل فرزند آدم ابوالبشر می باشد. خشونت در دو بعد فردی و اجتماعی ممکن است به وقوع بپیوندد و بعد اجتماعی آن به واسطه درگیر کردن تعداد افراد بیشتر، آثار سوء بسیار بیشتری دارد. خشونت های اجتماعی دلایل مختلفی دارد که در عین تفاوت های جزئی در طول تاریخ به واسطه تحولات جوامع، اما ریشه ها و علل ثابتی دارد. و شاید بتوان شبکه های اجتماعی را اصلی ترین عامل در ایجاد ارتباط انتقال احساسات و عواطف در میان جوامع بشری در نقاط مختلف جهان نامید شبکه های اجتماعی در فضای مجازی علاوه بر امکان ارتباطات فردی، به نوعی رسانه مردمی تبدیل شده و هر فردی می تواند از این طریق به طرح دیدگاه و علایق خود بپردازد. این امر در صورت استفاده صحیح، پدیده مثبتی است اما در کنار خود خطراتی دارد که بیش از همه نوجوانان را به دلیل شرایط سنی و کم تجربگی آنها مورد تهدید قرار می دهد. و ثمره این تهدید بروز مشکلات عدیده روانی و نمود آن در رفتار و گفتار نوجوانان می گردد.در این پزوهش به صورت میدانی ضمن بررسی چالش های استفاده از شبکه های اجتماعی به بررسی بسترهای خشونت در میان نوجوانان می پردازیم.
-
لیست منابع :
[1] احمدپور، مریم و قادرزاده، امید (1389)، «تعامل در فضای سایبر و تأثیر آن بر هویت دینی جوانان»، فصلنامه پژوهش جوانان، فرهنگ و جامعه، شماره 5.
[2] احمدنیا، شیرین، بررسی جامعه شناختی تاثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر مناسبات خانوادگی، مجموعه مقالات همایش تخصصی بررسی ابعاد شبکه های اجتماعی، تهران، جهاد دانشگاهی، سازمان انتشارات، 1392.
[3] اسماعیلی، لیلا، چالش های امنیتی و راهکارهای مقابله با آن در شبکه های اجتماعی، در مجموعه مقالات همایش تخصصی بررسی ابعاد شبکه های اجتماعی، تهران، جهاد دانشگاهی، سازمان انتشارات، 1392.
[4] امیرپور، مهناز و گریوانی، مریم (1393)، تأثیر شبکههای اجتماعی بر سبک زندگی جوانان، فصلنامه دانش انتظامی خراسان شمالی، سال اول، شماره 3.
[5] امیری، مصطفی، (1387)، گفتمان بی مرز (چت، آسیب ها و کاربردها)، نشریه میان رشته ای پیام، شماره 91.
[6] باقري دولت آبادي، علی، تأثير فضاي مجازي بر هويت و همبستگي ملي، فصلنامه مطالعات راهبردی بسیج، شماره 60.
[7] بحرانی، شعله؛ سروش، مریم و حسینی، مریم (1390)، مقایسه جنسیتی رابطه رسانهها، هویت و سبک زندگی در بین جوانان شهر شیراز، مطالعات ملی، سال دوازدهم، شماره3.
[8] بشیر، حسن و افراسیابی، محمدصادق (1391)، «شبکههای اجتماعی اینترنتی و سبک زندگی جوانان»، فصلنامه تحقیقات فرهنگی، دوره پنجم، شماره 1.
[9] بصیریانجهرمی، حسین (1392)، رسانههای اجتماعی: ابعاد و ظرفیتها، تهران: دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها.
[10] خوشنویس، ناهید (1389)، «رسانه و سبک زندگی»، ماهنامه انجمن روابط عمومی ایران، شماره 73.
[11] ذکائی، محمد سعید، (1383)، جوانان و فراغت مجازی، نشریه علوم اجتماعی، مطالعات جوانان، بهار، شماره 6.
[12] ربیعی، علی (1387)، «رسانه های نوین و بحران هویت»، فصلنامه مطالعات ملی، سال نهم، شماره4.
[13] رفعت جاه، مریم و علی شکوری (1387)، «اینترنت و هویت اجتماعی»، فصلنامه جهانی رسانه، شماره5.
-
کلمات کلیدی به فارسی :
شبکه های اجتماعی، بسترهای خشونت اجتماعی، چالش های نوجوانان.
-
چکیده مقاله به انگلیسی :
-
کلمات کلیدی به انگلیسی :
- صفحات : 103-113
-
دانلود فایل
( 233.73 KB )